Sunday, October 18, 2009

SEBUAH KEHIDUPAN ....

LIKU- LIKU SEBUAH KEHIDUPAN.....





Assalamualaikum.... Salam Kuntum Kedamaian ... Salam Sejahtera ....
Lama tak update blog ni... Banyak keje... hujung tahun, busy sangat di sekolah.... mesyuarat tok sah kata ah.... tanpa mesyuarat tak sempurna jadi cikgu.....laporan?? Ehmmm... tetap....
Nak fokus budak-budak nak exam lagi.... tingkatan 3 dah lepas.... sekarang nak hadap tingkatan 6 pulak... kami , cikgu ni turut sama macam nak g berperang juga.... bukan lepas jer kat anak murid.... cikgu pun macam nak masuk pereksa ... risau akan anak murid....
sebenarnya balik kampung hari tu kat KB. Dari hari Khamis, 15 Oktober 2009 sampailah hari ni 18 Oktober . Baru sampai tadi , kira-kira jam 2 petang .



Hari Rabu lepas, 14 Oktober 2009 , ialah hari ulang tahun aku .... tahun ni ada kelainan sikit... lain dari tahun dulu-dulu,... Tahun ni, geng kat sekolah sambut besday kat bilik guru, kami sama-sama bawa makanan dan kongsi sama-sama.... rasa macam kanak-kanak riang ria ribena pulak... rasa dunia ini indah jer ... ada kawan- kawan sayang kat kita ... TQ to my friends kat SMK Sultan Idris Shah II.



Bila direnung kembali... begitu pantas masa berlalu.... tak sangka .... umur dah makin meningkat.... ha ha haaa.... Satu soalan ??? apa benda yg akan naik tapi tak pernah turun?? jawabnya .... Usia ...... Kita soal, kita jawab...




Apa yang bez kat kg hari tu??? Bez .... berkumpul bersama ahli keluarga yang lama tak jumpa kan. Masak-masak ... makan-makan... berkongsi cerita semasa dan cerita zaman kecik-kecik...Hmmm.... macam tak cukup mulut nak bersembang... . Berlaga-laga story nak citer ..... Time citer lawak... tak cukup perut nak ketawa ......



Dekat kampung, Budak-budak satu hal... main kejar-kejar , lari-lari, lompat-lompat, tempik-tempik... macam tak cukup tanah nak lari... dunia kanak-kanak ni tak tercemar .. Pada mata mereka dunia ini indah, suci, dan meriangkan... kita pun suka tengok budak-budak riang-ria .



Tu lah..... sejak sebulan dua ni... lepas raya dulu.... memang dah kurang masa ah... nak layan internet .... agaknya lepas exam akhir tahun budak sekolah ni, baru lega sikit kot....
Kat sume budak SM SIS , tingkatan 1, 2, 4, dan 6 Rendah, depa ada exam 23 hb 10 nanti.... beware ... bersiap siaga lah u guys sume ..... . Selamat maju jaya daripada Cikgu ya!!!
Buat yang terbaik...



Akhir Kalam....
Hidup ini indah , jika kita pandai menghargainya ..... .

No comments: