Tuesday, September 15, 2009

Kisah Lewat Ramadhan, Menjelang Syawal Di SM Sis II






Salam Ramadhan dan Salam Lebaran buat semua...

Ni hanyalah cebisan kisah di sekolah aku, tinggal lagi 2 hari jer belajar .
Pihak sekolah dah ambil cuti berganti hari Jumaat ni. Jadi , hari Khamis petang, kami dah boleh pulang kampung. Balik Kelantan....
Dalam tempoh sebulan ni, kat sekolah busy giler dengan peperiksaan. Peperiksaan Percubaan SPM dan STPM masih lagi berlangsung. Mula dari awal September atau awal Ramadhan sampailah lepas raya beb.... sebulan jugak lah budak-budak ni amik exam....

Percubaan PMR baru jer selesai last 2 weeks . Minggu ni pulak baru jer selesai juga peperiksaan Pra PMR . Fuhh...banyak betul exam kan....

Dulu, zaman sekolah, masa aku menengah rendah, selalu gak konpius naper lah cikgu- cikgu sekolah aku suker bagi periksa kat kami sume.... sekarang baru paham hakikatnya....

Tapi kan.... tengok budak-budak dok jawab exam bulan pose ni, memang mencabar juga... tapi inilah ujian . Orang lain pun tengah berperang pun ada dalam bulan pose ni....


Bulan Ramadhan ni, banyak bawa rahmat . Pelajar demam pun dah kurang . Kurang makan, jadi kurang lah budak sakit .......


Cerita kat bilik guru pulak, lain karenahnya...dekat nak raya ni, busy dengan edaran kuih raya lah... macam-macam jenis ada. Tapi, komitmen kami pada kerja tetap nombor 1 . Aku pun join gak dua kaki...he heee he.... support member lah beb kan....


Sebut pasal komitmen ni kan.... dari minggu lepas sampai minggu ni sekolah ada kan kelas tambahan PMR dari jam 2 - 4,30 kat budak-budak fom3 .
Nak bantu depan ni lulus dengan baik lah...Cikgu-cikgu turun padang buat yg terbaik kat anak murid.... Tahniah kat semua guru PMR ....heh hehh... aku pun ada dalam list gak... Cikgu BM kelas 3 RKAG 1 .
Tak pa...nak tengok anak didik sukses, kita kena banyak berjasa ... cikgu aku dulu pun wat gitu gak.... mengajar tak reti henti .... bagi latih tubi tu,.... bertubi-tubi ... kalah peluru M16 ..... baru lah .... ada berani????


Tata .......... Semoga sekolah aku melakar pencapaian cemerlang dalam PMR, SPM, STPM.....
at least ... korang doa kan ya.... Mekasih ......

5 comments:

hang nadim said...

salamulaikum cikgu azlena, Selamat menyambut hari aidil fitri yerr...hang nadim kelik Gerik hari rabu malam kot...Raya Kelantan rupenyer..

qyqa said...

+SALAM SIFU...WA..............
NAK RAYA DAH!!!GEMBIRA GLER NAK CUTI NI...
BOLE LA LEPAS SIKIT DARI BUKU N KOJER SKOLAH YG MELAMBAK...
TOLONG PESAN KAT SUME CG,JGN NAK BGI KOJE SKOLAH WAKTU CUTI NANTI...PLIS...HE3...

RAYA!!!!

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

salam aidilfitri.....

akak xon ym ke??

byk kisah nk dikongsikan...

ieyfaa said...

chayok!chayok! cikgu azlina...

kim said...

hahaha. bui bnyak homework kow atikah tuh!